Standard Title

The new office building is located on a major roadway in Lafayette in a neighborhood that is transitioning from being suburban to urban. This produces a need to bridge from arriving by car or by foot. To accomplish this the building is sited on the street at the corner with parking and rainwater detention located on the interior of the block the two masses of the office building, one focused on the transactions of property closings, the other on the legal side of the business are places along the main road. The obtuse angle of the side street meeting the main road forces itself upon the design of the two story mass at the corner. These two masses are then connected with a glassed-in entry that can be entered from both the parking lot on the interior of the block and from the street. The angle of the corner and the need to bring the building to the street forces an angle on the building that then carries throughout the design. This angle manifests itself from the moment of entry in the sculptural ceiling at the entry points from the sidewalk and the parking lot down to the pigeon hole detail where the brick turns the corners.

entrance 2.jpg
entrance.jpg
new.jpg
Desk.jpg
window.jpg
pWSJh65y.jpeg.jpg
f7wVoCUw.jpeg.jpg
Staircase.jpg
gM2QBxlB.jpeg.jpg
8ALBk_-g.jpeg.jpg
rDV2NBjA.jpeg.jpg

Enclave Urban Design

_zwYf3ch.jpeg.jpg
4xHyOcv_.jpeg.jpg
NTLwFrol.jpeg.jpg
enclave master plan-page-001.jpg
VqismKkW.jpeg.jpg
d02_zhM_.jpeg.jpg

Tetracube Lofts

ItMdrljV.jpeg.jpg
1YALqONH.jpeg.jpg
WwMvk4sv.jpeg.jpg
lzEBSjTJ.jpeg.jpg
cpsaCA3j.jpeg.jpg
htxrKqCO.jpeg.jpg
SbUAEoDx.jpeg.jpg
ubmcjRII.jpeg.jpg

OLD BANK OF LAFAYETTE

Before.jpg
4HLmq3PO.jpeg.jpg
l-tRzz-9.jpeg.jpg
_wIJbFsb.jpeg.jpg
0tKUvgjT.jpeg.jpg
Yhy7gBZI.jpeg.jpg
before+2.jpg
66Ui7k0o.jpeg.jpg